Om os

Vi er et mindre vognmandsfirma beliggende i Sorø, der servicerer kunder nær og fjern. Vi er udstyret med en varieret vognpark, der betjener landbruget, byggebranchen og den private kunde. Derudover lejer vi materiel ud til blandt andet sikkerhed på det danske vejnet, men også en container til Hr. og Fru. Jensen.

Vi står altid klar til at rådgive vores kunder og give et uforpligtende tilbud tilpasset det enkelte behov. Dette gælder både i forhold til pris, tid og materiel.

Du kan derfor altid ringe til vores telefon på nummer 20408122 – og husk, det koster ikke noget at spørge.

Historie:

Vognmandsfirmaet Alan Skovbo Larsen blev grundlagt i 1998. Som søn af vognmand Egil Larsen, Alsted Vognmandsforretning lå det i kortene. Efter 8 års ansættelse som chauffør fik Alan tilbuddet om at købe bilen han kørte. Det blev der takket ja til og med bilen fulgte der en del kørsel med såsom sukkerroer til Gørlev Sukkerfabrik og græsfrø til DLF Trifolium A/S. Kort efter lukkede Gørlev Sukkerfabrik, så der manglede kørsel om vinteren og der blev budt på vintertjenestekørsel med salt og sneplove. Her fik Alan en rute, hvor han saltede og ryddede sne og inden længe måtte der laves et samarbejde med andre lokale vognmænd, da aktiviteten udvidede og talte 13 biler. Kontrakten sluttede i 2013 og i dag kører vi med 4 biler for Sorø Kommune om vinteren.

Fra omkring 15. juli og frem til april køres der græsfrø for DLF A/S, DSV Frø A/S samt Vikima Seed A/S med 3 sugebiler og 2 containerbiler og 1 walking floor trailer. Frøet bliver hentet ude i landbruget og fragtes til det respektive renseri. Her har Alan en stor viden og ekspertise at trække på fra han far Egil Larsen, der netop har rundet de 75 år, men som stadig kan trække i arbejdstøjet, hvis der er behov for det. Egil Larsen har snart i en menneskealder også kørt og suget frø for DLF sideløbende med Alan. Indenfor denne type transport, er det meget vigtigt at have kvalitetsbevidste chauffører, som ved eller har lyst til at lære en smule om landbruget, da et enkelt læs frø løber hurtigt op i mange tusind kroner.

Vi servicerer også entreprenører og byggemarkeder med kranbiler. Her gør vi alt for at chaufføren ved mest muligt om opgaven inden vi kommer ud på stedet. På den måde sikrer vi os, at det rigtige udstyr er med så opgaven kan udføres hurtigst muligt. Dette sparer tid og i sidste ende penge.

I vognparken findes også 2 lad til studenterkørsel. Vi står for at søge tilladelse og har en særlig forsikring, der dækker personbefordring.

Alans filosofi er ”Stilstand er lig med afvikling” derfor bliver der dagligt tænker over hvordan morgendagen skal se ud. Passer vognparken med behov eller skal der skiftes ud?

Tilbage i 2008 startede Alan derfor med udlejningen af TMA lastbiler – TMA står for ”Truck Mounted Attenuator” hvilket betyder ”Lastbilmonteret Stødpude” som også har monteret et stor lysskilt bagpå, der skal hjælpe med at forhindre trafikanter i at påkøre vejarbejdere og andre under en afspærring. I dag er det faktisk påbudt ved lov at benytte TMA’er når der arbejdes på motorvej. Kort og godt er en TMA medvirkende til at redde vejarbejdere og trafikanters liv.

Efter firmet flyttede til Energivej 2 i Sorø tilbage i 2012, var Alan heller ikke sen om at øjne fordelen ved at lave sin egen ”Minigrusgrav”. Der valfarter dagligt et hav at private med deres trailere forbi til den lokale genbrugsplads lige om hjørnet. Når de har læsset af og er på vej hjem, kan det ikke være nemmere lige at dreje ind forbi og få diverse typer grus, sten eller muld med hjem til haven.

Det sidste nye skud på stammen, er en investering i en kranmonteret klippeklo til fældning eller topbeskæring at træer. Vi mener selv det er en genial løsning at fælde træet fra toppe uden brug af lift, ekstra mandskab osv. Yderligere smides der ikke afklippede grene ned over eventuelle ledninger, rækværker, bygninger, haveanlæg, veje, skinner eller lignende. Vi griber fat om træet med en klo – klipper den over og løfter den forsigtigt ned og placerer den, hvor vi vil have den – eventuelt i en container på bilen, så er alt klaret i en arbejdsgang!

Privat er Alan gift med Maria og tilsammen har de 3 børn; Cecilie, Jeppe og Magnus. Ikke alle i familien deler passionen for lastbiler, men sønnen Jeppe er på vej i familiens fodspor og er i lære som chauffør hos sin far. Jeppe forventer at være udlært i 2019, så måske firmaet fremtid er sikret.

Har du brug for hjælp?

Vi står altid klar til at rådgive vores kunder og give dem et tilbud, der er specifikt tilpasset de nødvendige behov. Dette gælder både i forhold til pris, tid og materialer. Du kan derfor til enhver tid ringe til vores telefon på nummeret: 20 40 81 22 – og husk, det koster ikke noget at spørge.